Kuřecí krémová polévka
Snadné
4 a více porcí
45 - 60 minut
Celá ČR
101
.jpg)
0
Postup
Kuřecí krém patří k nejtradičnějším a také nejchutnějším českým polévkám. Recept je snadný, zvládne ho každý.
1 - Do tlakového hrnce vložíme kuřecí směs na polévku, přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř. Vše zalijeme dostatečně vodou a uvaříme si vývar. Čím déle se vývar vaří, tím je zdravější. Hotový vývar scedíme, koření zpět nevracíme. Obereme maso a nakrájíme ho na menší kousky. V hrnci na másle lehce zasmahneme na kostičky nakrájenou mrkev, pak přidáme na kostičky nakrájenou a oloupanou cuketu, na kostičky nakrájené brambory, vše promícháme a povaříme 1/2 minuty. Potom přilijeme 1,5 l drůbežího vývaru, osolíme a vaříme dokud brambory nezměknou. 2 - Na lžíci másla zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, pak přidáme na plátky nakrájený česnek, promícháme a povaříme 1 minutu. Přidáme lžíci hladké mouky, vše promícháme a zalijeme 300 ml drůbežího vývaru. Vše přivedeme k varu, stáhneme plamen na nejmenší a necháme probublávat 10 minut pod pokličkou 10 minut. Pokud je směs příliš hustá nařeďte ji trochou vývaru. Po deseti vše rozmixujeme a přidáme k polévce. Do polévky vložíme na menší kousky pokrájené maso a vaříme dokud zelenina není měkká, minimálně však 7 minut. Polévku vypneme, přidáme kysanou smetanu, vše metličkou promícháme a je to hotovo. Polévku ozdobte špalíčky jarní cibulky. Dobrou chuť.Suroviny