Šumavská kmínkovka
Snadné
4 porce
Do 30 minut
Západní Čechy
92
.jpg)
0
Postup
Tradiční šumavská polévka. Je snadná na přípravu, velmi chutná a jednou porcí to většinou nekončí...
1 - V polévkovém hrnci rozpustíme máslo, přidáme lžíci hladké mouky, metličkou vše promícháme a vytvoříme jíšku. Do ní přidáme kmín, důkladně vše promícháme 1/2 minuty a zalijeme 300 ml vody. Znovu vše metličkou promícháme, přivedeme k varu, téměř stáhneme plamen a necháme probublávat 10 minut. Poté přidáme nastrouhanou zeleninu, pepř, sůl, přilijeme 1,3 l vody, vše promícháme a povaříme 12 minut. Pět minut před koncem přidáme nasekanou petrželku, případně dosolíme. Vypneme plamen a přidáme rozšlehané vejce, které ještě 1/2 minuty mícháme metličkou. Hotovo. Dobrou chuť.Suroviny