Přihlásit

Polévka Ujházi

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Maďarsko

Beruska21
92
Polévka Ujházi – Snadné Maďarsko recept, zvládnete za 45 - 60 minut

Dnes je: 5.11. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Polévka Ujházi
  • Polévka Ujházi
  • Postup

    Jedinečná chuť této tradiční maďarské polévky je nenapodobitelná. Kombinace slepičího vývaru s chutí zázvoru a hub potěší každého labužníka. Recept je snadný na přípravu.

    1 - Do tlakového hrnce vložíme všechny předepsané suroviny na vývar. Čím déle se vývar vaří, tím je chutnější a zdravější. Vývar scedíme a koření ani zázvor již do polévky navracíme. Celkem byste měli mít cca 1,7, l vývaru. Obereme ze slepice maso, nakrájíme ho na menší kousky a vložíme do polévkového hrnce. přilijeme vývar, přidáme na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu a přivedeme k varu. Polévku vaříme 12 minut, pak přidáme na osminky nakrájené žampiony a nasekanou petrželku. Polévku povaříme ještě 5 minut. Nakonec vložíme vlasové nudle a necháme je pod pokličkou 3 minuty dojit. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na vývar:

    1 slepice
    30 g čerstvého oloupaného zázvoru
    5 kuliček celého černého pepře
    5 kuliček nového koření
    1 bobkový list
    sůl

    Do polévky:

    1 mrkev
    1 petržel
    1 kolečko celeru
    5 žampionů
    1 hrst nasekané petrželky
    vlasové nudle