Polévka Ujházi
Snadné
4 a více porcí
45 - 60 minut
Maďarsko
93
.jpg)
0
Postup
Jedinečná chuť této tradiční maďarské polévky je nenapodobitelná. Kombinace slepičího vývaru s chutí zázvoru a hub potěší každého labužníka. Recept je snadný na přípravu.
1 - Do tlakového hrnce vložíme všechny předepsané suroviny na vývar. Čím déle se vývar vaří, tím je chutnější a zdravější. Vývar scedíme a koření ani zázvor již do polévky navracíme. Celkem byste měli mít cca 1,7, l vývaru. Obereme ze slepice maso, nakrájíme ho na menší kousky a vložíme do polévkového hrnce. přilijeme vývar, přidáme na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu a přivedeme k varu. Polévku vaříme 12 minut, pak přidáme na osminky nakrájené žampiony a nasekanou petrželku. Polévku povaříme ještě 5 minut. Nakonec vložíme vlasové nudle a necháme je pod pokličkou 3 minuty dojit. Dobrou chuť.