Přihlásit

Německá žampionová polévka se zeleninou

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Německo

Paní domácí
148
Jak uvařit německá žampionová polévka se zeleninou? Snadné recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Německá žampionová polévka se zeleninou
  • Náhled receptu Německá žampionová polévka se zeleninou
  • Postup

    Polévky jsou ozdobou německé kuchyně. Tento snadný a velmi chutný recept potěší všechny „polévkové”.

    1 - Na másle lehce zasmahneme nakrájený pórek, zaprášíme jej moukou, promícháme a přilijeme 1 l drůbežího vývaru, znovu vše promícháme, přidáme na kolečka nastrouhanou mrkev, na menší kousky nastrouhaný celer, nožičky od žampionů, opět vše promícháme a dusíme pod pokličkou dokud zelenina nezměkne. Mezitím na másle povaříme na plátky nakrájené žampiony, když začnou pouštět vodu odstavíme je z plamene. Měkkou zeleninu rozmixujeme, promícháme, přidáme pepř a špetku muškátového oříšku, dle chuti sůl, dolijeme 0,5 l vývaru, vložíme na másle uvařené žampiony a vše důkladně promícháme. Stáhneme plamen na polovinu a vaříme pod pokličkou 7 minut. vypneme plamen a polévku dochutíme kysanou smetanou, ve které jsme rozšlehali dva žloutky. Naposledy vše důkladně promíchejte a úžasná polévka je hotová. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 pórek
    1 mrkev
    1 kolečko celeru
    300 g žampionů
    1/2 lžičky mletého černého pepře
    špetka muškátového oříšku
    2 žloutky
    2 lžíce kysané smetany
    1,5 l drůbežího vývaru
    čerstvá pažitka nebo petrželka na ozdobení
    1 menší lžíce hladké mouky
    sůl