Německá žampionová polévka se zeleninou
Snadné
4 a více porcí
30 - 45 minut
Německo
138
.jpg)
0
Postup
Polévky jsou ozdobou německé kuchyně. Tento snadný a velmi chutný recept potěší všechny „polévkové”.
1 - Na másle lehce zasmahneme nakrájený pórek, zaprášíme jej moukou, promícháme a přilijeme 1 l drůbežího vývaru, znovu vše promícháme, přidáme na kolečka nastrouhanou mrkev, na menší kousky nastrouhaný celer, nožičky od žampionů, opět vše promícháme a dusíme pod pokličkou dokud zelenina nezměkne. Mezitím na másle povaříme na plátky nakrájené žampiony, když začnou pouštět vodu odstavíme je z plamene. Měkkou zeleninu rozmixujeme, promícháme, přidáme pepř a špetku muškátového oříšku, dle chuti sůl, dolijeme 0,5 l vývaru, vložíme na másle uvařené žampiony a vše důkladně promícháme. Stáhneme plamen na polovinu a vaříme pod pokličkou 7 minut. vypneme plamen a polévku dochutíme kysanou smetanou, ve které jsme rozšlehali dva žloutky. Naposledy vše důkladně promíchejte a úžasná polévka je hotová. Dobrou chuť.Suroviny