Přihlásit

Polévka Pot-au-feu

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Francie

Beruska21
154
Polévka Pot-au-feu  – Snadné Francie recept, zvládnete za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Polévka Pot-au-feu  – ilustrační foto
  • Polévka Pot-au-feu  – ilustrační foto
  • Postup

    Klasická a tradiční polévka z francouzské kuchyně. Je snadná na přípravu a velmi chutná.

    1 - Z předepsaných surovin si ideálně v tlakovém hrnci připravíme vývar. Čím déle se vývar vaří, tím je chutnější a zdravější. Celkově byste měli mít cca 1,7 l vývaru. Hotový vývar scedíme a koření a uvařenou zeleninu již do polévky nevracíme. Maso nakrájíme na menší kousky a vložíme ho do polévkového hrnce. Přilijeme 1,7 l vývaru, přidáme na kolečka nakrájený pórek, na kolečka nakrájené ředkvičky, na kolečka nakrájenou (nastrouhanou) mrkev a na plátky nakrájený česnek. Polévku dle chuti osolíme a vaříme 15 minut. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na vývar:

    500 g předního hovězího s kostí
    1 cibule
    zelená část z pórku
    5 kuliček nového koření
    5 kuliček celého černého pepře
    1 bobkový list

    Do polévky:

    1 větší mrkev
    světlá část z pórku
    5 ředkviček
    1 větší stroužek česneku
    sůl