Polévka Pot-au-feu
Snadné
4 a více porcí
45 - 60 minut
Francie
157
.jpg)
0
Postup
Klasická a tradiční polévka z francouzské kuchyně. Je snadná na přípravu a velmi chutná.
1 - Z předepsaných surovin si ideálně v tlakovém hrnci připravíme vývar. Čím déle se vývar vaří, tím je chutnější a zdravější. Celkově byste měli mít cca 1,7 l vývaru. Hotový vývar scedíme a koření a uvařenou zeleninu již do polévky nevracíme. Maso nakrájíme na menší kousky a vložíme ho do polévkového hrnce. Přilijeme 1,7 l vývaru, přidáme na kolečka nakrájený pórek, na kolečka nakrájené ředkvičky, na kolečka nakrájenou (nastrouhanou) mrkev a na plátky nakrájený česnek. Polévku dle chuti osolíme a vaříme 15 minut. Dobrou chuť.