Přihlásit

Rajská polévka z protlaku s krupicí

Snadné

4 a více porcí

Do 30 minut

Západní Čechy

The Žrout
109
Jak uvařit rajská polévka z protlaku s krupicí? Snadné recept, připravený za Do 30 minut

Dnes je: 9.10. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Rajská polévka z protlaku s krupicí – ilustrační foto
  • Rajská polévka z protlaku s krupicí
  • Postup

    Jednoduchý recept na rajskou polévku. Tento recept je rychlý a snadný. Svou chutí nezklame.

    1 - Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme mrkev a celer nasekané v sekáčku na drobno, vše promícháme a krátce 1 minutu povaříme. Potom přidáme krupici, promícháme vše metličkou, zalijeme 200 ml vody, znovu vše promícháme metličkou a přidáme: protlak, mrkev a celer nasekané v sekáčku na drobno, nové koření, rýži a sůl. Přilijeme 1,2 l vody, opět vše promícháme aby se protlak dobře rozmíchal a vaříme pod pokličkou 12 minut a dokud není rýže měkká. Tahle polévka je snadná, rychlá a chutná skvěle. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 dvakrát pasírovaný rajčatový protlak
    1 cibule
    1 středně velká mrkev
    1 kolečko celeru
    2 lžíce hrubé krupice
    2 kuličky nového koření
    2 lžíce rýže
    máslo