Přihlásit

Veganská polévka Daal

Snadné

4 porce

Do 30 minut

Indie

Beruska21
271
Veganská polévka Daal – Snadné recept z Indie kuchyně, hotový za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Veganská polévka Daal – ilustrační foto
  • Veganská polévka Daal
  • Postup

    1 - Červenou čočku není potřeba předem namáčet. Vložte čočku do polévkového hrnce, zalijte 1/2 l vody a uvařte do měkka. Měkkou čočku rozmixujte do hladka. Rajčata v sekáčku nasekejte na kašičku, přidejte je k čočce. Přilijte tolik vody, abyste měli cca 1,5 l polévky. Přidejte pepř, chilli papričku a dle chuti sůl. Na pánvi na másle povaříme cibuli nakrájenou na kolečka 1 minutu. Polévku povařte ještě 12 minut. Každou porci ozdobte kolečky cibule povařené na másle a lístky čerstvého koriandru. Dobrou chuť.

    Suroviny

    350 g červené čočky
    300 g vyzrálých rajčat
    1 cibule
    1/2 lžičky mletého černého pepře
    1 chilli paprička
    máslo
    sůl
    čerstvý koriandr
    2 lžíce bílého jogurtu