Krémová hrachovka s uzeným z Jeseníků
Snadné
4 a více porcí
30 - 45 minut
Severní Morava
Postup
Na výlet s
kolo-vylety.cz
1 - Hrách namáčíme ve studené vodě, ideálně přes noc. Z uzeného masa, si v tlakovém hrnci připravíme vývar. Hrách scedíme, vložíme ho do polévkového hrnce a zalijeme vodou a vaříme dokud hrách není měkký. Vody nedávejte moc, raději vždy trochu přilijte. Na másle necháme zpěnit na drobno nakrájenou cibuli. Když je hrách měkký, přidejte na másle připravenou cibuli a vše rozmixujte do hladka. Přilijte cca 1,5 l vývaru z uzeného, přidejte tymián, uzené nakrájené na kostičky, pepř, prolisovaný česnek a sůl. Vše důkladně promíchejte a povařte 10 minut a vypněte plamen. Do hotové polévky přidejte kysanou smetanu, metličkou ji důkladně rozmíchejte a skvělá hrachovka je hotová. Dobrou chuť.