Přihlásit

Krémová hrachovka s uzeným z Jeseníků

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Severní Morava

Paní domácí
168
krémová hrachovka z uzeného z Jeseníků (7)

Dnes je: 24.9. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • krémová hrachovka z uzeného z Jeseníků (7)
  • krémová hrachovka z uzeného z Jeseníků (4)
  • Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Hrách namáčíme ve studené vodě, ideálně přes noc. Z uzeného masa, si v tlakovém hrnci připravíme vývar. Hrách scedíme, vložíme ho do polévkového hrnce a zalijeme vodou a vaříme dokud hrách není měkký. Vody nedávejte moc, raději vždy trochu přilijte. Na másle necháme zpěnit na drobno nakrájenou cibuli. Když je hrách měkký, přidejte na másle připravenou cibuli a vše rozmixujte do hladka. Přilijte cca 1,5 l vývaru z uzeného, přidejte tymián, uzené nakrájené na kostičky, pepř, prolisovaný česnek a sůl. Vše důkladně promíchejte a povařte 10 minut a vypněte plamen. Do hotové polévky přidejte kysanou smetanu, metličkou ji důkladně rozmíchejte a skvělá hrachovka je hotová. Dobrou chuť.

    Suroviny