Postup
1 - Z kuřecí směsi nebo stehen si v tlakovém hrnci připravíme vývar. Do hrnce přidáme také nové koření, bobkový list a celý pepř. Hotový vývar scedíme, maso necháme vychladnout a koření již zpět do vývaru nevracíme. Celkem by jste měli mít 1,7 l vývaru. 2 - Měkké maso nakrájíme na menší kousky. Vývar vlijeme do polévkového hrnce, přidáme pokrájené maso, na tenká kolečka nakrájenou mrkev a na tenké plátky nakrájený celer, nasekanou petrželku a zelenou část pórku nakrájenou na kolečka. Přivedeme k varu a vaříme 12 minut. Mezitím si na másle povaříme na kolečka nakrájenou světlou část pórku a na menší kousky nakrájené jarní cibulky i se zelenými částmi. Vše promícháme a povaříme 2 minuty. Zeleninu poté podlijeme 200 ml vody a pod pokličkou povaříme 7 minut. Takto upravenou zeleninu poté přidáme do polévky. Do polévky dále přidáme rýži, dle chuti sůl a vaříme dokud rýže nezměkne. Vypneme plamen, promícháme kysanou smetanu se žloutky a vložíme do polévky. Vše důkladně promícháme. Hotovo. Tuto lahodnou polévku ozdobte čerstvou petrželkou. Dobrou chuť.