hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Gbrdská z pečeného porku (5)Gbrdská z pečeného porku (3)
    • Gbrdská z pečeného porku (5)
    • Gbrdská z pečeného porku (3)
    • 0
    • Změnit měsíc

      Červenec 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Červenec 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Kořenovou zeleninu očistíme nakrájíme na špalíčky, vložíme do tlakového hrnce, přidáme bobkový list, nové koření a kuličky celého černého pepře. Zalijeme dostatkem vody a uvaříme vývar. Ten scedíme, koření a vyvařenou zeleninu již používat nebudeme. 2 - Pórek nakrájíme na kolečka, brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Do pekáče rozložíme pečící papír, vložíme na něj zeleninu a promícháme ji s olivovým olejem. Takto připravenou zeleninu pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů 25 minut. Opečenou zeleninu vložíme do polévkového hrnce, zalijeme ji 1,2 l zeleninového vývaru a vaříme dokud brambory a pórek zcela nezměknou tak, abyste je mohli rozmixovat. Obvykle stačí klasických 12 minut. Měkkou zeleninu rozmixujeme, přidáme mléko, pepř, dle chuti sůl, znovu přivedeme k varu, stáhneme plamen na polovinu a vaříme 7 minut. Pokud by se vám polévka zdála příliš hustá, nařeďte ji trochou vývaru. Polévku vypneme, přidáme kysanou smetanu, vše důkladně promícháme metličkou a máme hotovo. Jednotlivé porce ozdobte čerstvou nasekanou petrželkou. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny
















    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz