hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Gbrdská z pečeného porku (5)Gbrdská z pečeného porku (3)
    • Gbrdská z pečeného porku (5)
    • Gbrdská z pečeného porku (3)
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 20.7. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 20.7. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Kořenovou zeleninu očistíme nakrájíme na špalíčky, vložíme do tlakového hrnce, přidáme bobkový list, nové koření a kuličky celého černého pepře. Zalijeme dostatkem vody a uvaříme vývar. Ten scedíme, koření a vyvařenou zeleninu již používat nebudeme. 2 - Pórek nakrájíme na kolečka, brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Do pekáče rozložíme pečící papír, vložíme na něj zeleninu a promícháme ji s olivovým olejem. Takto připravenou zeleninu pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů 25 minut. Opečenou zeleninu vložíme do polévkového hrnce, zalijeme ji 1,2 l zeleninového vývaru a vaříme dokud brambory a pórek zcela nezměknou tak, abyste je mohli rozmixovat. Obvykle stačí klasických 12 minut. Měkkou zeleninu rozmixujeme, přidáme mléko, pepř, dle chuti sůl, znovu přivedeme k varu, stáhneme plamen na polovinu a vaříme 7 minut. Pokud by se vám polévka zdála příliš hustá, nařeďte ji trochou vývaru. Polévku vypneme, přidáme kysanou smetanu, vše důkladně promícháme metličkou a máme hotovo. Jednotlivé porce ozdobte čerstvou nasekanou petrželkou. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny
















    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz