Přihlásit

Kuřecí vývar s bambusem a salátovou okurkou

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Čína

Beruska21
415
Kuřecí vývar s bambusem a salátovou okurkou – Snadné Čína recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Kuřecí vývar s bambusem a salátovou okurkou
  • Recept: Kuřecí vývar s bambusem a salátovou okurkou
  • Postup

    1 - Kuřecí směs na polévku vložíme do tlakového hrnce, přidáme nové koření, celý pepř a bobkový list a uvaříme si kuřecí vývar. Čím déle se vývar vaří, tím je zdravější. Obereme z kostí maso a nakrájíme je na menší kousky. Vývar scedíme, vyndáme koření a do polévkového hrnce nalijeme 1,5, l vývaru. Přidáme pokrájené maso, bambusové plátky, víno, sojovku, kajenský pepř, dle chuti sůl, šunku nakrájenou na kostičky, přivedeme k varu a vaříme 12 minut. Po 7 minutách vaření přidáme na kolečka nakrájenou a oloupanou salátovou okurku, stáhneme plamen na polovinu a dovaříme. Rýžové nudle uvaříme zvlášť v horké vodě. Do talíře vložíme samostatně nudle, zalijeme je polévkou a každou porci ozdobíme lístky máty. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kuřecí směs na polévku
    1 sklenička nakládaného bambusu
    1 salátová okurka
    2 lžíce bílého vína
    1 lžíce sójové omáčky
    1/2 lžičky kajenského pepře
    2 lžíce bílého vína
    5 kuliček nového koření
    5 kuliček celého černého pepře
    1 bobkový list
    sůl
    rýžové nudle
    mátové lístky na ozdobení