Přihlásit

Maďarská polévka z bílých fazolí

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Maďarsko

Beruska21
436
Umadarska z bilych fazoli (2)

Říjen 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Umadarska z bilych fazoli (2)
  • Umadarska z bilych fazoli (3)
  • Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Fazole namáčíme přes noc ve studené vodě. Poté je v neoselené vodě s bobkovými listy uvaříme do měkka. Když jsou fazole téměř měkké, zpěníme na sádle na drobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, dobře vše promícháme a velmi krátce cca 20 vteřin mícháme. Potom přilijeme 2 - 3 naběračky vroucí vody z fazolí, vše důkladně promícháme metličkou a přilijeme k fazolím. Přidáme dle chuti sůl, na kolečka nakrájenou klobásu, na kostičky nakrájenou pálivou papriku, stáhneme plamen na polovinu a vaříme ještě 15 minut. Celkem by jsme měli mít cca 1,5 l polévky. Nakonec přidáme kysanou smetanu a ocet, vše opět promícháme metličkou, necháme na téměř staženém plamenu 2 minuty probublávat a je hotovo. Dobrou chuť.

    Suroviny