Přihlásit

Mochovský slepičí vývar se zelím

Snadné

4 a více porcí

60 - 90 minut

Střední Čechy

Beruska21
577
Mochovský slepičí vývar se zelím – Snadné recept z Česko kuchyně, hotový za 60 - 90 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Mochovský slepičí vývar se zelím
  • Mochovský slepičí vývar se zelím – ilustrační foto
  • Postup

    1 - V tlakovém hrnci vaříme slepici s oběma pepři.Čím déle vývar vaříte tím je zdravější. Slepici poté vyndáme z vývaru necháme vychladnout. Mezitím v osolené vodě uvaříme ječné kroupy. 2 - Maso ze slepice obereme a nakrájíme na menší kousky. Vývar ze slepice scedíme. Do hrnce vložíme zelí nakrájené na menší kousky, přidáme pokrájené maso, přilijeme 1,5 l scezeného vývaru, sůl a vaříme dokud zelí není měkké. Vypneme plamen a do hotové polévky vložíme uvařené a scezené kroupy a rozšlehané vejce. Vejce promícháváme v polévce 1/2 minuty metličkou. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 slepice
    300 g bílého hlávkového zelí
    50 g ječných krup
    7 kuliček celého černého pepře
    7 kuliček celého zeleného pepře
    1 celé vejce
    sůl