Přihlásit

Beskydská polévka z kořenové zeleniny

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Severní Morava

Paní domácí
699
beskydská z kořenové zeleniny (3).JPG

Květen 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • beskydská z kořenové zeleniny (3).JPG
  • beskydská z kořenové zeleniny (2).JPG
  • Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Ze surovin na vývar si v tlakovém hrnci připravíme vývar. celkově byste měli mít 1,7 l vývaru. 2 - Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Potom přidáme všechnu ostatní zeleninu nakrájenou na kostičky a brambory nakrájené také na kostičky. Dobře vše promícháme, lehce zasmahneme a zalijeme o 1,5 l scezeného vývaru, ze kterého vyndáme koření. Vaříme pod pokličkou dokud zelenina nezměkne. Měkkou zeleninu rozmixujeme, přidáme dle chuti sůl a všechno koření a ocet. Přidáme krupici a vše důkladně promícháme metličkou a pokud by byla polévka moc hustá přidáme 1 - 2 naběračky vývaru. Stáhneme plamen na polovinu a povaříme ještě 7 minut. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na vývar










    Do polévky