Hrachová polévka s kuřecím masem
Snadné
4 a více porcí
30 - 45 minut
Praha
601
0
Postup
Na výlet s
kolo-vylety.cz
1 - Kuřecí stehna v hrnci zalijeme vodou a připravíme si z nich vývar. Uvařené maso vyndáme, stehna zbavíme kůže a maso obereme. Hrách zalijeme v míse vodou a necháme namáčet 12 hodin. Ve stejné vodě vaříme hrách a dle potřeby přiléváme drůbeží vývar. Když je hrách měkký, rozmixujeme ho do hladka. 2 - Potom přilijeme drůbeží vývar tak, aby jsme měli cca 1,5 l polévky. Přidáme sůl, pepř, nakrájené maso, rýži a vaříme dokud rýže nezměkne. Poté přidáme majoránku, prolisovaný česnek a vaříme ještě 3 minuty. Dobrou chuť.
Suroviny