Přihlásit

Slovácká cibulačka s uzeným

Snadné

4 a více porcí

Do 30 minut

Střední Morava

The Žrout
652
Jak uvařit slovácká cibulačka s uzeným? Snadné recept, připravený za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Slovácká cibulačka s uzeným
  • Recept: Slovácká cibulačka s uzeným
  • Postup

    1 - Cibuli nastrouháme na měsíčky a zpěníme v polévkovém hrnci na sádle. Potom ji zalijeme uzeným vývarem, přidáme víno, pepř, dle chuti sůl a povaříme 15 minut. 2 - Na nepřilnavé pánvi na malém množství sádla osmahneme na kostičky nakrájené uzené maso. Na tu stejnou pánev potom vložíme kostičky nakrájené slaniny a toastový chléb nakrájený na kostičky. Opečeme chléb do křupava. Do každé porce polévky vložíme uzené maso, krutony a navrch ozdobíme čerstvou petrželkou. Dobrou chuť.

    Suroviny

    3 středně velké cibule
    100 g uzeného masa
    1,5 l uzeného vývaru
    100 ml bílého vína
    1 lžička mletého černého pepře
    světlý toastový chléb na krutony
    5 g klasické slaniny
    sádlo
    sůl