Přihlásit

Bzenecká houbová polévka s kroupy

Snadné

4 a více porcí

Do 30 minut

Střední Morava

Paní domácí
724
beznecká houbová s kroupami (1).JPG

Dnes je: 25.9. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • beznecká houbová s kroupami (1).JPG
  • beznecká houbová s kroupami (2).JPG
  • Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - V samostatném hrnci uvaříme v osolené vodě ječné kroupy. Hotové kroupy scedíme. Kořenovou zeleninu očistíme,nasekáme v sekáčku na drobno a vložíme do polévkového hrnce. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a vše zalijeme 1, 5 l vody. Když brambory začnou měknout, přidáme scezené kroupy, polévku dle chuti osolíme a přidáme na osminky nakrájené houby. Polévku poté povaříme ještě 10 minut. Houby v této polévce a zejména žampiony, jsou chutnější nakrájené na osminky nežli na tenké plátky. Na talíři ozdobíme polévku lžičkou kysané krémové smetany. Dobrou chuť.

    Suroviny

    400 g žampionů nebo podobných hub
    1 mrkev
    1 petržel
    1 kolečko celeru
    3 středně velké brambory
    70 g ječných krup
    lžička kysané krémové smetany do každé porce