Přihlásit

Kladenský květákový krém s kedlubnou

Snadné

4 a více porcí

Do 30 minut

Střední Čechy

Paní domácí
766
Jak uvařit kladenský květákový krém s kedlubnou ? Snadné recept, připravený za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Kladenský květákový krém s kedlubnou
  • Náhled receptu Kladenský květákový krém s kedlubnou
  • Postup

    1 - Květák naporcujeme na růžičky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byl ponořený, přidáme lžičku soli a vaříme květák do měkka. V dalším hrnci uvaříme v osolené vodě kroupy. 2 - Když je květák měkký, rozmixujeme ho, přidáme na kostičky nakrájenou kedlubnu, pepř, muškátový oříšek a uvařené a scezené kroupy. Dle chuti polévku dosolíme a povaříme ještě 10 minut. Na talíři každou porci ozdobíme špalíčky jarní cibulky. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 menší květák
    1 trochu větší kedlubna
    70 g ječných krup
    1 lžička mletého bílého pepře
    špetka muškátového oříšku
    sůl
    jarní cibulka na ozdobení