Přihlásit

Šumavská polévka z podmáslí a hub

Snadné

4 a více porcí

Do 30 minut

Západní Čechy

The Žrout
894
Jak uvařit šumavská polévka z podmáslí a hub? Snadné recept, připravený za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Šumavská polévka z podmáslí a hub
  • Postup

    1 - Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce a zalijeme je vodou tak, aby se vařili. Vody tedy nedávejte moc. Přidáme kmín a pepř a vaříme dokud brambory nejsou měkké. Když začnou brambory měknout vložíme do polévky na osminky nakrájené houby. Když brambory změknou, vlijeme do polévky podmáslí, přidáme hrubou krupici a již uvařené ječné kroupy. Polévku dle chuti dosolte a povařte ještě 5 minut. Jednotlivé porce ozdobte čerstvou petrželkou. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 l kysaného podmáslí
    300 - 400 g jakýchkoli čerstvých hub
    600 g brambor
    1 lžička kmínu
    1/2 lžičky mletého černého pepře
    60 g ječných krup
    2 lžíce hrubé krupice
    čerstvá pažitka na ozdobení
    sůl