Přihlásit

Slezská čoskula

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Severní Morava

Beruska21
940
Slezská čoskula – Snadné recept z Česko kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Slezská čoskula
  • Recept: Slezská čoskula
  • Postup

    1 - Čočku uvaříme do měkka. Mezitím si na sádle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme 1 lžíci hladké mouky, vše promícháme, lehce zasmahneme a podlijeme 300 ml vody a vše opět metličkou rozmícháme. Přivedeme k varu, stáhneme plamen co nejvíce a necháme 10 minut probublávat za občasného promíchání. Takto uvařenou jíšku vložíme k čočce, přidáme pepř, papriku, sůl a nakrájené párky a vaříme dále dokud není čočka měkká. Celkově by jste měli mít cca 1,5 l polévky. Když je čočka měkká přidáme prolisovaný česnek, plamen stáhneme na polovinu a povaříme ještě 3 minuty. Dobrou chuť.

    Suroviny

    200 g čočky
    1 cibule
    1 lžička mleté sladké papriky
    2 nožičky kvalitních párků
    2 stroužky česneku
    1/2 lžičky mletého černého pepře
    1 lžíce hladké mouky
    sůl
    sádlo