Přihlásit

Slezská hovězí rajská polévka hrstková

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Severní Morava

Beruska21
735
Slezská hovězí rajská polévka hrstková – Snadné recept z Česko kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Slezská hovězí rajská polévka hrstková
  • Slezská hovězí rajská polévka hrstková
  • Postup

    1 - Nejprve si z morkové kosti a masa uvaříme v tlakovém hrnci vývar. Čím déle se vývar vaří,tím je zdravější. 2 - Cibuli nakrájíme na drobno. Do hrnce nalijeme 200 ml vývaru, olej a přidáme nakrájenou cibuli. Přivedeme k varu a povaříme 3 minuty. Potom přidáme v sekáčku nasekaná rajčata, přilijeme 1,4 l vývaru, přivedeme k varu a povaříme 12 minut. Po pěti minutách vaření přidáme v horké vodě propláchnuté jáhly a předem uvařené kroupy. Polévku dle chuti osolíme, přidáme na menší kousky nakrájené uvařené hovězí maso a polévka je hotová. Dobrou rajskou chuť.

    Suroviny

    200 g předního hovězího
    1 morková kost
    500 g rajčat
    70 g jáhel
    30 g ječných krup
    1 cibule
    sůl
    2 lžíce oleje