Přihlásit

Libeňská uzená dršťková polévka

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Praha

The Žrout
890
Jak uvařit libeňská uzená dršťková polévka? Snadné recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Libeňská uzená dršťková polévka
  • Náhled receptu Libeňská uzená dršťková polévka
  • Postup

    1 - Uzený ocásek a dršťky vložíme do tlakového hrnce a od začátku syčení povaříme 20 minut. Maso vyndáme a nakrájíme na menší kousky. 2 - Ze sádla a mouky vytvoříme jíšku, kterou promícháme a krátce povaříme. Potom ji ihned zalijeme 1,7 l zcezeného vývaru a metličkou ji rozmícháme. Vložíme nastrouhanou kořenovou zeleninu, dle chuti osolíme, přidáme mletou papriku a vše důkladně promícháme. Přivedeme polévku k varu, stáhneme plamen na polovinu a povaříme 10 minut. Pak přidáme nasekanou petrželku a prolisovaný česnek. Polévku povaříme ještě 5 minut a je hotovo. Dobrou chuť.

    Suroviny

    500 g předvařených drštěk
    300 g uzeného ocásku
    50 g mrkve
    50 g petržele
    50 g celeru
    2 stroužky česneku
    1 hrst nasekané petrželky
    1 lžička mleté sladké papriky
    1 lžíce hladké mouky
    sůl
    sádlo