Přihlásit

Pražská jarní bramboračka

Snadné

4 a více porcí

Do 30 minut

Praha

Paní domácí
764
Jak uvařit pražská jarní bramboračka? Snadné recept, připravený za Do 30 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Pražská jarní bramboračka
  • Recept: Pražská jarní bramboračka
  • Postup

    1 - Kroupy uvaříme v tlakovém hrnci v osolené vodě. Od začátku syčení odpočítáme 30 minut. Brambory nakrájíme na kostičky, zalijme 1,7 l vody, osolíme a uvaříme do měkka. Následně je rozmixujeme. Mezitím na másle osmahneme nastrouhanou kořenovou zeleninu, kterou následně přidáme do polévky a přilijeme mléko. Polévku okořeníme, dle chuti dosolíme a povaříme 12 minut. Nakonec přidáme již uvařené a scezené kroupy. Polévku nezapomeňte ozdobit jarní cibulkou já, hlava děravá, na ni zapomněl. Dobrou chuť.

    Suroviny

    500 g brambor
    1 mrkev
    1 kolečko celeru
    1 petržel
    1 hrst nasekané petrželky
    1/2 l mléka
    1/2 lžičky mletého černého pepře
    50 g ječných krup
    máslo
    sůl
    jarní cibulka na ozdobení