Přihlásit

Podkrkonošská krupicová polévka

Snadné

4 a více porcí

Do 30 minut

Východní Čechy

Beruska21
809
Podkrkonošská krupicová polévka – Snadné Česko recept, zvládnete za Do 30 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Podkrkonošská krupicová polévka
  • Recept: Podkrkonošská krupicová polévka
  • Postup

    1 - Z předepsaných surovin si připravíme vývar. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme krupici promícháme a za stálého míchání opečeme krupici 1/2 minuty. Potom přilijme do hrnce 1, 5 l připraveného a scezeného vývaru, přidáme strouhanou mrkev, vše důkladně promícháme metličkou a přivedeme k varu. Polévku dle chuti osolíme, plamen stáhneme na polovinu a povaříme polévku za občasného promíchání 12 minut. Do hotové polévky přidáme rozšlehaná vejce, vypneme plamen a ještě chvíli vejce metličkou promícháváme. Na talíři ozdobte polévku čerstvou petrželkou. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na vývar

    1 mrkev
    1 kolečko celeru
    1 petržel
    1 cibule
    hrst nasekaného kopru i se stonky
    7 kuliček nového koření
    7 kuliček jalovce

    Na polévku

    70 g klasické krupice (ne dětské krupičky!)
    3 celá vejce
    1 mrkev
    1 lžíce másla
    sůl