Přihlásit

Japonská vaječná polévka

Snadné

4 a více porcí

Do 30 minut

Japonsko

The Žrout
1102
Japonská vaječná polévka – Snadné recept z Japonsko kuchyně, hotový za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Japonská vaječná polévka
  • Náhled receptu Japonská vaječná polévka
  • Postup

    1 - Nejprve si připravíme vývar. Do vývaru poté vložíme na tenké plátky nakrájený petržel, sojovou omáčku a přivedeme k varu. Vaříme 7 minut. Potom přidáme na drobnější kousky nakrájený zázvor, nasekanou petrželku a 2 lžičky kukuřičného škrobu. Vše důkladně promícháme, stáhneme plamen na polovinu a povaříme 5 minut. Přidáme rozšlehaná vejce, která v hrnci ještě chvíli mícháme. Vypneme plamen, vložíme rýžové nudle a necháme je v polévce pod pokličkou 5 minut dojít. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1,5 l vývaru z vepřových kostí nebo morkové kosti
    3 celá vejce
    1 petržel
    15 g čerstvého zázvoru
    2 lžíce sojové omáčky
    2 lžičky kukuřičného škrobu
    1 velká hrst nasekané petrželky
    sůl
    rýžové nudle