Přihlásit

Bulharská dršťková polévka

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Bulharsko

The Žrout
1183
Bulharská dršťková polévka – Snadné Bulharsko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Bulharská dršťková polévka
  • Bulharská dršťková polévka – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Dršťky obvykle zakoupíme již předvařené. Vložíme je do tlakového hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl a vaříme je od začátku pískání hrnce 25 minut. Vody dáme tolik aby jsme po uvaření dršťěk měli cca 1,5 l vývaru. Do vývaru přidáme všechno koření, česnek nakrájený na plátky, ocet, olej, přivedeme k varu a vaříme 12 minut. Po 6 minutách přidáme papriku nakrájenou na kostičky a dovaříme dle předepsaného času. Polévku samozřejmě dle chuti dosolíme. Hotovou polévku vypneme a vlijeme do ní kefír. Vše promícháme metličkou a podáváme. Polévku zdobíme čerstvou petrželkou. Dobrou chuť.

    Suroviny

    500 g dršťek
    3 stroužky česneku
    250 ml kefírového mléka
    1 a 1/2 lžičky mleté sladké papriky
    1/2 lžičky mleté sladké papriky
    1/2 lžičky mletého černého pepře
    2 lžíce slunečnicového oleje
    2 lžíce červeného vinného octa (možno nahradit balsamicem)
    sůl
    čerstvá petrželka na ozdobení