Přihlásit

Ostravská pórková polévka

Snadné

4 a více porcí

Do 30 minut

Severní Morava

Beruska21
1081
Jak uvařit ostravská pórková polévka? Snadné recept, připravený za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Ostravská pórková polévka – ilustrační foto
  • Ostravská pórková polévka
  • Postup

    1 - Nejprve propláchneme kroupy a uvaříme je v osolené vodě v tlakovém hrnci. Od začátku syčení hrnce odpočítejte 30 minut. Hotové kroupy scedíme a zatím je necháme v zakrytém talíři. Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přilijeme všechen vývar, vložíme pórek nakrájený na kolečka, která ještě přepůlíme. Přidáme pepř, dle chuti sůl a jáhly. Jáhly před vložením do polévky třikrát prolijte horkou vodou. Přivedeme polévku k varu a povaříme 12 minut. Vypneme plamen a přidáme rozšlehané vejce. Polévku řádně promícháme metličkou. Hotovo. Dobrou a zdravou chuť.

    Suroviny

    1 silnější pórek
    1 cibule
    60 g jáhel
    60 g ječných krup
    1 celé vejce
    1/2 lžičky mletého černého pepře
    1 lžíce másla
    1,7 l drůbežího vývaru
    sůl