Přihlásit

Rybí polévka z hejka s paprikou

Snadné

4 a více porcí

Do 30 minut

Španělsko

Beruska21
950
Jak uvařit rybí polévka z hejka s paprikou ? Snadné recept, připravený za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Rybí polévka z hejka s paprikou
  • Recept: Rybí polévka z hejka s paprikou
  • Postup

    1 - Nejprve si z rybích hlav a kořenové zeleniny připravíme v tlakovém hrnci vývar, který následně scedíme. Budeme potřebovat 1,7 l vývaru. Vývar přivedeme k varu, přidáme cherry rajčata nasekaná v sekáčku na kaši. vaříme pod pokličkou 12 minut. Potom přidáme na kostičky nakrájené papriky, dle chuti sůl, tabasco, vše dobře promícháme a povaříme 7 minut na mírně staženém plameni. Potom přidáme na kostičky nakrájené maso z hejka a vaříme dalších 5 minut. Vypneme plamen a přidáme do polévky rozšlehaná vejce, která ještě v polévce rozmícháme metličkou. Úplně nakonec přidáme kus kus a necháme ho pod pokličkou 7 minut dojít. Polévka je lahodné chuti. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na vývar

    2 hlavy z jakékoli mořské ryby
    1 mrkev
    1 petržel
    1 kolečko celeru
    7 kuliček celého černého pepře
    7 kuliček nového koření

    Na polévku

    300 g hejka
    3 papriky (1 x žlutá, 1 x zelená , 1 x červená)
    250 g cherry rajčat
    1 lžička tabasca
    2 celá vejce
    3 lžíce kus -kusu