Přihlásit

Žižkovská zelná polívka

Snadné

4 a více porcí

Do 30 minut

Praha

Paní domácí
912
Jak uvařit žižkovská zelná polívka? Snadné recept, připravený za Do 30 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Žižkovská zelná polívka
  • Žižkovská zelná polívka – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Zelí nakrájíme na menší kousky. V tlakovém hrnci si z žebra připravíme vývar. Na poslední půlhodinu vaření vývaru přidáme horkou vodou propláchnuté kroupy a povaříme spolu s žebrem ještě 30 minut. Celkově by jste měli mít 2 l vývaru z uzeného žebra. 2 - Žebro vyndáme z vývaru, obereme z něj všechno maso a nakrájíme ho na menší kousky. Vývar vlijeme scedíme a kroupy necháme zatím v cedníku. Do polévkového hrnce nalijeme scezený vývar, přidáme na kousky nakrájené zelí , dle chuti polévku osolíme a vaříme dokud zelí není měkké. Když zelí začne měknout, vložíme do polévky uvařené kroupy a polévku dovaříme. Hotovou polévku zahustíme rozšlehaným vejcem. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 uzené žebro
    500 g bílého hlávkového zelí
    70 g ječných krup
    1 celé vejce
    sůl