Přihlásit

Polévka z mořského koktejlu po Turecku

Snadné

4 a více porcí

Do 30 minut

Turecko

Paní domácí
1025
Jak uvařit polévka z mořského koktejlu po turecku? Snadné recept, připravený za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Polévka z mořského koktejlu po Turecku – ilustrační foto
  • Polévka z mořského koktejlu po Turecku – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na másle. Přidáme na drobno nakrájená rajčata, prolisovaný česnek, promícháme a povaříme na mírně staženém plameni 5 minut. Přidáme koření, víno, na menší kousky nakrájený fenykl a přilijeme 1,4 l rybího vývaru. Šafrán natlučeme ve hmoždíři a misku tzv. vymejeme vývarem a přidáme do polévky. Dle chuti osolíme. Vaříme dokud fenykl nezměkne. 2 - V menším hrnci uvaříme v osolené vroucí vodě s hrstkou petrželky mořský koktejl 10 - 15 minut. Plody scedíme nebo si vývar z nich necháme na rychlou rybí polévku. 3 - Uvařené plody vložíme do polévky a necháme přejít ještě 5 minut varem. Hotovou polévku ozdobte čerstvou petrželkou. Dobrou chuť.

    Suroviny

    500 g mořského koktejlu
    1 cibule
    2 -3 stroužky česneku dle velikosti
    2 fenykly
    3 středně velká rajčata
    150 ml bílého vína
    1 hrst nasekané petrželky
    petrželka na ozdobení
    špetka šafránu
    1/2 lžičky mletého černého pepře
    sůl
    máslo
    1,4 l rybího vývaru