Přihlásit

Tradiční polévka Mulligatawny

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Usa

The Žrout
1012
tradiční millagitnaway (1).JPG

Červen 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • tradiční millagitnaway (1).JPG
  • tradiční millagitnaway (2).JPG
  • Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - V hrnci na másle povaříme na drobno nakrájenou cibuli, na kolečka nastrouhanou mrkev, na kostičky nakrájenou papriku, oloupané a na menší kousky nakrájené jablko a hovězí maso. Vše za občasného promíchání povaříme 5 minut. Přidáme karí, muškátový oříšek a promícháme, přidáme moukou, promícháme a povaříme 1 minutu. Vše zalijeme vývarem, přidáme nadrcený hřebíček, pepř, spařená, oloupaná a nasekaná rajčata, lžíci másla, dle chuti osolíme, přivedeme k varu, stáhneme plamen a vaříme pomalu 35 minut. Na dno každého talíře vložte lžíci rýže a zalijte ji polévkou. Polévku ozdobte nasekanými mandlemi a ke každému talíři přiložte 1 banán. Na fotce mandle ani banán neuvidíte, jelikož jsem na ně zapomněl...Dobrou chuť.

    Suroviny

    250 g hovězího masa
    1 cibule
    1 mrkev
    1 řapík celeru
    1 paprika
    1 jablko
    1 lžička karí
    trochu muškátového oříšku
    1 rozdrcený hřebíček
    1/2 lžičky mletého černého pepře
    400 g rajčat
    3 lžíce másla
    60 g nasekaných mandlí
    1,5 l drůbežího nebo hovězího vývaru
    sůl
    1 lžíce hladké mouky
    do každého talíře lžíce dušené rýže
    ke každému talíři 1 banán