Přihlásit

Libeňská jitrnicová polévka

Snadné

4 a více porcí

Do 30 minut

Praha

Beruska21
874
Libeňská jitrnicová polévka – Snadné Česko recept, zvládnete za Do 30 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Libeňská jitrnicová polévka
  • Náhled receptu Libeňská jitrnicová polévka
  • Postup

    1 - Nejprve si v tlakovém hrnci připravíme vývar z morkové kosti. V hotovém vývaru morek rozmixujeme. Celkově by jsme měli mít 1,5 - 1,7 l vývaru. V tlakovém hrnci také uvaříme v lehce osolené vodě kroupy, které před vařením propláchneme vodou. Od doby kdy hrnec začne syčet, vaříme kroupy 30 minut a je hotovo. 2 - Na sádle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, zalijeme ji morkovým vývarem, přidáme vymačkané jitrnice a vše, zejména jitrnicovou náplň, dobře rozmícháme. Vše povaříme 10 minut,přidáme prolisovaný česnek a všechno koření, případně polévku dle chuti dosolíme. Stáhneme trochu plamen a povaříme polévku ještě 5 minut. Do hotové polévky vložíme uvařené a scezené kroupy a polévku opět promícháme. Dobrou jitrnicovou chuť.

    Suroviny

    1 a 1/2 jitrnice
    1 morková kost
    1 cibule
    2 větší stroužky česneku
    50 g ječných krup
    1 vrchovatá lžička majoránky
    1/4 lžičky mletého nového koření
    1/2 lžičky mletého černého pepře
    sádlo
    dle chuti sůl