Přihlásit

Slezská grochula

Snadné

4 a více porcí

Do 30 minut

Severní Morava

Paní domácí
1038
Slezská grochula – Snadné Česko recept, zvládnete za Do 30 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Slezská grochula
  • Postup

    1 - Hrách namáčíme přes noc ve vodě. Potom ho uvaříme v tlakovém hrnci. Od doby kdy začne hrnec syčet, vařte hrách 30 minut. Celkově by jste měli mít 1,5 l polévky. Hrách i a s vodou ve které se vařil přelijeme do polévkového hrnce a hrách rozmixujeme. Přidáme všechno koření, dle chuti sůl. 2 - Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájený párek a lehce ho opečeme. Tuto směs vložíme do polévky, trochu stáhneme plamen a povaříme polévku 12 minut. Čtyři minuty před koncem přidáme prolisovaný česnek a polévku dovaříme. Rohlík nakrájíme na kostičky a na másle na nepřilnavé pánvi ho lehce opečeme. Do každé porce vložíme 4 kousky opečených kostiček rohlíku. Dobrou chuť.

    Suroviny

    200 g hrachu
    2 nožičky párků
    1 větší cibule
    4 stroužky česneku
    2 lžičky majoránky
    1 lžička mletého černého pepře
    sůl
    1 rohlík