Přihlásit

Polévka z bílé ředkve a fenyklu

Snadné

4 a více porcí

Do 30 minut

Itálie

Beruska21
859
Polévka z bílé ředkve a fenyklu – Snadné recept z Itálie kuchyně, hotový za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Polévka z bílé ředkve a fenyklu
  • Náhled receptu Polévka z bílé ředkve a fenyklu
  • Postup

    1 - Ředkev nakrájíme na kolečka, která napůlíme. Fenykl nakrájíme na menší kousky asi jako cibuli. Snítky z fenyklu si dáme zatím na menší talířek. Fenykl a ředkev vložíme do hrnce, přilijeme 1,5 l vody, přivedeme k varu a povaříme dokud zelenina nezačne měknout. Potom přidáme rýži, dle chuti sůl, bílý pepř a vaříme dokud rýže není měkká. Nakonec přilijeme v mléce rozšlehaná vejce a mícháme polévku metličkou cca 1 minutu. Povařte ještě 4 minuty a polévka je hotová. Na talíři ozdobte jednotlivé porce snítkami fenyklu. Dobrou chuť.

    Suroviny

    500 g bílé ředkve
    1 spíše větší fenykl i se snítkami
    1/2 lžičky mletého bílého pepře
    2 lžíce rýže
    300 ml mléka
    2 celá vejce
    sůl