Přihlásit

Kedlubnová polévka z druhé strany Krušných hor

Snadné

4 a více porcí

Do 30 minut

Německo

Paní domácí
974
Jak uvařit kedlubnová polévka z druhé strany krušných hor? Snadné recept, připravený za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Kedlubnová polévka z druhé strany Krušných hor
  • Postup

    1 - Na sádle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, zaprášíme ji hladkou moukou, promícháme a zalijeme 1 l vody. Vše dobře promícháme metličkou, přidáme kedlubny nakrájené na cca 1 cm široké nudličky a vaříme dokud kedlubny nezměknou. Mezitím vložíme na nepřilnavou pánev na kostičky nakrájenou slaninu, kterou pánvičku vytřeme, slanina se začne rozpouštět a pak přidáme na kostičky nakrájenou šunku. Tuto směs vložíme do polévky, dle chuti ji osolíme a dovaříme. Na talíři polévku ozdobte čerstvou pažitkou nebo petrželkou. Dobrou chuť.

    Suroviny

    2 kedlubny
    3 lžíce sušených hub
    1 cibule
    30 g slaniny
    100 g šunky
    1 lžíce hladké mouky
    sádlo
    sůl
    čerstvá pažitka