Přihlásit

Lahůdková hrachová polévka

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Miš - Maš

The Žrout
926
Lahůdková hrachová polévka – Snadné recept z Miš - Maš kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Lahůdková hrachová polévka
  • Postup

    1 - Hrách namáčíme ideálně přes noc. Do tlakového hrnce vložíme uzené žebro, plátek krkovice a namočený hrách i s vodou. Vše zalijeme dostatkem vody. Přivedeme k varu a od začátku pískání hrnce povaříme 35 minut. Maso a žebro vyndáme, maso nakrájíme na kostičky a z žebra obereme maso. Hrách s vývarem nalijeme do polévkového hrnce, celkem by jste měli mít 1,5 l vývaru. Hrách rozmixujeme, přidáme uzené, hořčici, na kostičky nakrájenou papriku, koření a polévku osolíme. Vše povaříme na mírně staženém plameni 12 minut. Tři minuty před koncem přidáme prolisovaný česnek. Dle chuti polévku dosolíme a je hotovo. Na talíři zdobíme jednotlivé porce nakrájenou jarní cibulkou. Dobrou chuť.

    Suroviny

    200 g hrachu
    1 uzené žebro
    200 g uzené krkovice v celku
    1 žlutá paprika
    3 stroužky česneku
    1 lžíce plnotučné hořčice
    1 vrchovatá lžička majoránky
    sůl
    jarní cibulka na ozdobu