Přihlásit

Pražský zelný šmak s uzeným vánkem

Snadné

4 a více porcí

Do 30 minut

Praha

Paní domácí
778
Jak uvařit pražský zelný šmak s uzeným vánkem? Snadné recept, připravený za Do 30 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Pražský zelný šmak s uzeným vánkem – ilustrační foto
  • Pražský zelný šmak s uzeným vánkem
  • Postup

    1 - Z mrkve, celeru, petržele, cibule, spolu s bobkovým listem a novým kořením si v tlakovém hrnci připravíme zeleninový vývar. Celkem by jsme měli mít 1 , 5 l vývaru. Zelí nakrouháme na jemno, vložíme do hrnce, přilijeme zcezený vývar bez koření, dle chuti polévku osolíme, přidáme ovesné vločky a na kostičky nakrájený plátek uzené krkovice. Přivedeme k varu a povaříme na mírně staženém plameni 15 minut. Hotovo. Šmak je na stole. Dobrou chuť.

    Suroviny

    500 g bílého zelí
    60 g ovesných vloček
    150 g plátek uzené krkovice
    1 mrkev
    1 kolečko celeru
    1 petržel
    1 cibule
    1 bobkový list
    7 kuliček nového koření
    sůl