Přihlásit

Jičínská hladká Ančka

Snadné

4 a více porcí

Do 30 minut

Východní Čechy

Beruska21
966
Jičínská hladká Ančka  – Snadné recept z Česko kuchyně, hotový za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Jičínská hladká Ančka
  • Jičínská hladká Ančka
  • Postup

    1 - Houby nakrájíme-nastrouháme na tenké plátky, vložíme je do hrnce, zalijeme je vodou, přidáme kmín a sůl, přivedeme k varu a povaříme 10 minut. Potom přilijeme 300 ml vody, a znovu povaříme ještě 5 minut na staženějším plameni. Nakonec do polévky přidáme rozšlehané vejce a kysanou smetanu a vše dobře promícháme metličkou. Do každé porce polévky přidáme jeden brambor uvařený na loupačku a nakrájíme ho na 4 díly. Dobrou chuť.

    Suroviny

    300 g čerstvých hub
    1 lžička kmínu
    2 lžíce 8% octa
    1 celé vejce
    500 ml kysané krémové smetany 15 - 16 %
    brambory na loupačku
    sůl