Přihlásit

Galská garbýra

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Španělsko

Paní domácí
1314
Galská garbýra – Snadné recept z Španělsko kuchyně, hotový za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Galská garbýra
  • Galská garbýra – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Fazole namáčíme dle návodu na sáčku. Fazole potom scedíme, vložíme je spolu s uzeným žebrem do hrnce, zalijeme vodou tak aby žebro bylo ponořené. Pokud je žebro moc velké přelomte ho. Vaříme dokud fazole nezměknou. Když fazole začnou měknout, vyndáme žebro, přidáme na kostičky nakrájené brambory, prolisovaný česnek a na kostičky nakrájenou šunku. Ze žeber obereme maso, nakrájíme ho a vrátíme zpět do polévky. Polévku dle chuti osolíme a přidáme černý pepř. Dovaříme dokud nejsou brambory a fazole měkké. Na talíři ozdobte jednotlivé porce čerstvou petrželkou. Dobrou chuť.

    Suroviny

    200 g bílých fazolí
    100 g šunky
    uzené žebro
    2 stroužky česneku
    300 g brambor
    150 g hlávkového zelí
    1 cibule
    1/2 lžičky mletého černého pepře
    sůl
    čerstvá petrželka na ozdobení