Přihlásit

Hrstková polévka

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Východní Čechy

The Žrout
1376
Hrstková polévka – Snadné recept z Česko kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Hrstková polévka – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Nejprve si připravíme zeleninový vývar. Na oleji osmahneme cibulku, zalijeme ji vývarem(2 litry).Přidáme namočený hrách (žlutý je uvařený rychle, klasický by jste museli nejprve namáčet, vařit, mixovat...) a vaříme 12 minut. Pak přidáme procezené kroupy, (které jsme si nechali chvilku nabobtnat ve studené vodě) a vaříme 10 minut. Nakonec přidáme rýži a ovesné vločky, minut dle chuti osolíme, opepříme,dolijeme ještě 300 ml vývaru a povaříme 12 minut. Polévku na talíři můžete ozdobit petrželkou, jarní cibulkou nebo cibulovými kroužky. Dobrou chuť.

    Suroviny

    hrst žlutého hrachu (nemusí se dlouho namáčet)
    hrst ječných krup
    hrst ovesných vloček
    hrst rýže
    1 cibule
    kořenová zelenina na vývar
    mletý černý pepř
    sůl