Přihlásit

Fazolová čorba na klášterský způsob

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Bulharsko

Beruska21
1678
Jak uvařit fazolová čorba na klášterský způsob ? Snadné recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Fazolová čorba na klášterský způsob
  • Postup

    1 - Fazole nejprve namočíme dle návodu na sáčku a následně je s olejem a cibulí nakrájenou na drobno vaříme do poloměkka. Když jsou fazole poloměkké přidáme na tenké plátky nakrájenou mrkev, celer, spařená oloupaná a nasekaná rajčata, feferonky nakrájené na menší kousky,nakrájenou papriku a nasekanou mátu a dle chuti osolíme. Dovaříme fazole do měkka a máme hotovo. Jednotlivé porce zdobíme nasekanou petrželkou. Dobrou chuť.

    Suroviny

    100 g bílých fazolí
    150 g mrkve
    3 rajčata
    1 kolečko celeru
    1 střední cibule
    100 g paprik
    3 - 5 feferonek (jak kdo vydrží)
    50 ml oleje
    1 hrst nasekané máty
    sůl
    čerstvá petrželka na ozdobení