Přihlásit

Libeňská hrachovka

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Praha

Beruska21
1162
Jak uvařit libeňská hrachovka ? Snadné recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Libeňská hrachovka
  • Postup

    1 - Na másle osmahneme na drobno nakrájenou cibulku. Zaprášíme hladkou moukou, vytvoříme jíšku, kterou minutku osmahneme na mírně staženém plameni. Jíšku poté naředíme 300 ml vody, přidáme sladkou papriku a pepř, přivedeme k varu, stáhneme plamen a povaříme 10 minut. 2 - Hrách namočíme předem dle návodu na sáčku. Následně hrách uvaříme do měkka a rozmixujeme. Přidáme uvařenou jíšku, dle chuti osolíme a povaříme ještě 10 minut. Pět minut před koncem vaření přidáme na kolečka nakrájený párek, prolisovaný česnek a dle chuti dosolíme. Na talíři můžete polévku ozdobit čerstvou petrželkou. Dobrou chuť.

    Suroviny

    200 g hrachu
    1 cibule
    2 nožičky kvalitních párků
    1 lžička mleté sladké papriky
    1/2 lžičky mletého černého pepře
    2 stroužky česneku
    1 vrchovatá lžička majoránky
    1 lžíce hladké mouky
    máslo
    sůl
    případně čerstvá petrželka na ozdobení