Přihlásit

Burgundská polévka

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Celá ČR

Beruska21
1939
Burgundská polévka  – Snadné Česko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Burgundská polévka  – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Mrkev nastrouháme na tenká kolečka, kolečko celeru rozdělíme na čtyři kusy a nastrouháme na tenké plátky, tykev oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zelí nakrájíme na nudličky, stejně tak brambory. Česnek nakrájíme na tenké plátky. Na másle podusíme 3 - 4 minuty mrkev, česnek a celer. zalijeme 1,4 l vývaru, přidáme brambory, tykev a zelí. Vaříme dokud zelenina nezměkne. Dle chuti osolíme a opepříme. Nakonec do polévky vložíme nasekanou pažitku a menší lžíci másla. Dobrou chuť.

    Suroviny

    400 g tykve
    2 mrkve
    400 g hlávkového zelí
    1 kolečko celeru
    2 stroužky česneku
    2 brambory
    mletý černý pepř
    1 větší hrst nasekané pažitky
    máslo
    sůl