Přihlásit

Nepečený vánoční dortík s citronovou polevou

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Praha

Paní domácí
822
Jak uvařit nepečený vánoční dortík s citronovou polevou? Snadné recept, připravený za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Nepečený vánoční dortík s citronovou polevou
  • Nepečený vánoční dortík s citronovou polevou – ilustrační foto
  • Náhled receptu Nepečený vánoční dortík s citronovou polevou
  • Recept: Nepečený vánoční dortík s citronovou polevou
  • Náhled receptu Nepečený vánoční dortík s citronovou polevou
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - V dortové formě s průměrem 24 cm obalíme strany formy alobalem a na dno vložíme pečící papír. Změklé máslo šleháme s cukrem do pěny 15 minut. Broskve vyndáme z kompotu, necháme je odkapat od šťávy a nakrájíme je na tenké plátky. 2 - Mezitím promícháme ideálně v nerezové míse mléko a škrob, položíme mísu na hrnec s horkou vodou a metličkou mícháme dokud se nevytvoří kašička. Ta se vytvoří velmi rychle. Ihned sundejte mísu z hrnce a nechte kašičku zcela vychladnout. Potom do máslové pěny přidejte jeden žloutek a postupně přidávejte kašičku. Šlehejte tak dlouho dokud nevyšleháte zcela hladkou hmotu. 3 - Na dno formy rozložíme piškoty, poklademe je plátky broskví a pomažeme po povrchu první vrstvou krému. Potom to ještě jednou zopakujeme a poslední vrstvou budou piškoty. Zakryjte formu potravinářskou folií a nechte moučník ztuhnout 10 až 12 hodin v lednici. Poté vyšlehejte šlehačku se ztužovačem a rozetřete ji co nejvíce rovnoměrně po povrchu a také po stranách. Vložte moučník znovu do lednice cca na 2 hodiny. Potom potřete dortík polevou a následuje třetí a poslední tuhnutí na cca 2 hodiny. Potom použijte posypovou šablonu a dort po povrchu posypte kakaem a dozdobte nasekanými mandlemi. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na dortík

    1 konzervované broskve - balení 820 g
    250 g piškot
    60 g moučkového cukru
    1 žloutek
    150 ml mléka
    1 plná lžíce bramborového škrobu
    250 ml šlehačky
    1 ztužovač šlehačky

    Na polevu

    1 bílek
    60 g moučkového cukru
    šťáva z 1/2 citronu

    Na posyp

    klasické kakao na ozdobení
    trochu nasekaných mandlí na ozdobení