Přihlásit

Krušnohorský borůvkový koláč

Střední

4 a více porcí

45 - 60 minut

Západní Čechy

Beruska21
1636
Krušnohorský borůvkový koláč  – Střední Česko recept, zvládnete za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Krušnohorský borůvkový koláč
  • Krušnohorský borůvkový koláč
  • Recept: Krušnohorský borůvkový koláč
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Nejprve šleháme máslo do pěny, obvykle 10 minut. Pak přidáme celé vejce, špetku soli, cukr a třeme ještě 5 minut. Potom postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva , citronovou kůru a přiléváme mléko. Těsto rozetřeme do pekáče vymazaného másle a vysypaného hrubou moukou. Na těsto poklademe borůvky a posypeme drobenkou. Pečeme na 170 stupňů 55 - 60 minut. Nechte zcela vychladnout a podávejte. Ideálně k čaji o páté. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na těsto

    1 litr borůvek
    350 g polohrubé mouky
    100 g cukru
    120 g másla
    1 celé vejce
    1 prášek do pečiva
    1/4 l mléka
    1 lžička citronové kůry
    špetka soli

    Na drobenku

    50 g másla
    50 g hrubé mouky
    50 g cukru krupice